Bever-Doe-Dag

Ieder jaar wordt er in regio De Langstraat een Bever-Doe-Dag georganiseerd voor alle Bevers uit de regio. Een Bever-Doe-Dag wordt in meerdere regio’s georganiseerd. Om de regio’s bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld. Zo is er een landelijk thema.

Thema 2020

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van de speldraad ‘Jungle Fever’. De speldraad is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Deze speldraad is dan ook terug te vinden in het themaverhaal en de activiteiten van de Bever-Doe-Dag. Een themaverhaal is een belangrijk hulpmiddel om met bevers een spannende dag te beleven en hen betrokken te houden.

Deze Bever-Doe-Dag krijgen de inwoners van Hotsjietonia onverwacht bezoek van een bijzondere kikker. Deze kikker komt uit India en samen met Rebbel ontdekken de bevers van alles over deze kikker. Daarnaast komen ze ook lekker in beweging, want kikkers staan niet lang stil en kunnen erg ver springen. Natuurlijk willen Rebbel en de bevers dat ook!