Speltakken

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar
Indeling: gemengd

Spelvisie SCOUTS

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. De spelvisie geeft aan waar Scouting inhoudelijk voor staat.

Op kamp

Op kamp gaan is voor veel scouts het hoogtepunt van het jaar. Ze slapen en spelen op een andere plek en zijn een paar dagen van huis. De bevers logeren een paar dagen in een ander clubhuis in de buurt, de welpen gaan een week op kamp iets verder van huis. In de scoutsleeftijd gaan jeugdleden een week per jaar op kamp, ergens op een kampeerterrein of Scouting labelterrein in Nederland (en eens in de vier jaar net de grenzen over). Explorers gaan bij voorkeur op expeditie in het buitenland (binnen Europa).

Activiteitengebieden

In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie in het programma aan. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. De indeling in de acht activiteitengebieden is voor iedere speltak gelijk.