Over Scouting

Scouting Drunen

Wat is Scouting

De vraag ‘Wat is Scouting’ horen wij regelmatig voorbij komen. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Spelvisie

Onze missie is de kwaliteit van ontwikkelen van kinderen en jongeren verbeteren door middel van een avontuurlijke, uitdagende, veilige en creatieve omgeving te bieden waarbij persoonlijke talenten en teamgevoel centraal staan.

Scouting Dr. Akkermansgroep

In Nederland zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen, Dr. Akkermansgroep is daar een van! In bijna iedere plaats is er één te vinden. Er zijn groepen met landscouts, waterscouts, luchtscouts en groepen waar je alle soorten Scouting vindt.

Privacybeleid

Vanaf 25 mei 2018 is de Europese privacy wetgeving van kracht in Nederland via de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Scouting Nederland heeft deze wetgeving vertaald in een privacybeleid en privacystatement waar alle scoutingverenigingen in Nederland aan moeten voldoen

Huishoudelijk Reglement

Deze versie van het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld door de groepsraad van Scouting Dr. Akkermansgroep op 22 juni 2019. Het Huishoudelijk Reglement wordt periodiek opnieuw vastgesteld. Besluiten die tussendoor door de Groepsraad worden genomen zijn per direct van kracht, ook als ze nog niet in het Huishoudelijk Reglement zijn opgenomen.

Ontdek Scouting

Gemengd 5 t/m 7 jaar

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Jongens 7 t/m 11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle!

Meiden 7 t/m 11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Kabouters en speel mee in de jungle!

Jongens 11 t/m 15 jaar

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scouting Drunen en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert.

Meiden 11 t/m 18 jaar

Gemengd 15 t/m 18 jaar

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of wadlopen in Texel.

18 Jaar en ouder

Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je welkom als vrijwilliger in de rol van leidinggevende, bestuurder of in een ondersteunende functie bij Scouting.